Levensverbeelding®​


Ontmoet en ervaar

 
      jouw veerkracht en rust            

Tzolkin

Als achttienjarige las ik voor het eerst over de Tzolkin, het maakte mij nieuwsgierig

en daar bleef het voor toen bij.


Vanaf 2009 volgde ik verschillende workshops en cursussen over de Tzolkin en de ene keer ben ik er meer mee bezig in mijn leven als de andere keer, maar telkens komt het wel terug, ik voel mij er mee verbonden.


Ook merk ik, dat het bij mij vooral om het gevoel gaat en opeens begin ik 18-09-2020 er over te schrijven,

dit heb ik wel eerder een periode gehad, maar nu voelt het anders ....... het lijkt echt de tijd te zijn om de mayakalender met mijn tekeningen/schilderijen te verbinden.

18-09-2020

Blijmoedigheid


Blijmoedig ga ik vandaag op pad.


Het is vandaag volgens de mayakalender, de Tzolkin, Rode Hemelwandelaar en dat staat voor blijmoedigheid.

Vandaag ben ik zeker weten blijmoedigheid nodig . Vannacht van 2 tot 4 uur voelde ik het al; ik ben echt een bofkont want ik slaap bijna altijd als een roosje.


Gisteravond begon het echter al te kriebelen en at ik van schrik al wat teveel van een pure reep. Lekker misselijk op bed, wat een pret. Heb mij vanmorgen dan ook voor genomen nooit geen pure chocolade meer te nemen manlief gelooft er niets van .


Vandaag ben ik blijmoedigheid nodig, omdat ik iemand iets wil vragen, waardoor meer mensen blijmoedig door het leven mogen gaan.


Door vooral te doen waar ze blij van worden en meestal eerst blijmoedigheid nodig hebben.


Ik wens iedereen een blijmoedige dag toe, wordt vervolgd


Carpe Diem19 - 09 - 2020

Vandaag is het Witte Tovenaar, de veertiende zegel van de mayakalender, de Tzolkin, die 20 verschillende zonnezegels bevat.

Bij de Witte Tovenaar gaat het over het weten van het hart, onze hond Banjer is geboren op een dag, dat het Witte Tovenaar was.


Deze week stond ze samen met ons bij de voordeur en opeens schoot ze er pijlsnel vandoor richting de straat, die toch wel redelijk druk is qua verkeer.


Maar ja, haar vriendinnetje stond daar met nog een paar buurtgenoten, die zij graag mag Ik riep haar, maar ze kwam niet .


Gelukkig vloog ze pijlsnel terug toen ik begon te fluiten.


De schaduwkracht van Banjer mag zich nog meer ontwikkelen naar de Lichtkracht, zodat er nog meer wederzijds vertrouwen is.

Carpe Diem

20 - 09- 2020

Blauwe Adelaar, de vijftiende zegel van de mayakalender, de Tzolkin.


Bij de Blauwe Adelaar gaan mijn gedachten direct naar overzicht en hoe de mogelijkheden van het leven tot ons staan en bekijk het van afstand net zoals de Blauwe Adelaar dat doet.


Vanuit afstand, zie ik dat er van oorsprong alleen maar liefde in de mens huist,

door elk mens te zien als: “Elk mens is goud waard” is het mogelijk dit terug te brengen.


Carpe Diem


21 - 09 - 2020

Vandaag is het Gele Krijger het zestiende zegel van de mayakalender, de Tzolkin.

Gele Krijger gaat over onze innerlijke leiding.


Onze staf oppakken om te gaan doen waar onze innerlijke leiding ons in vrijheid heen leidt in stilte. In stilte gaan is soms wennen, vaak om dat we het niet gewend zijn. Heb je er wel aardigheid aan, begin dan es met een paar minuten om het eens uit te proberen.


Telefoon ed uit en gaan zitten waar je niet gestoord gaat worden en ervaren wat het jou geeft.

Als we meer en meer naar onze innerlijke leiding gaan, komen we steeds meer bij onze eigen waarheid.


Carpe Diem

22 - 09 - 2020

Rode Aarde het zeventiende zegel van de mayakalender , de Tzolkin.


Bij de Rode aarde, denk ik direct aan de energie van de aarde die ons gratis is geschonken.

Door dit door bv meditatie tot ons te nemen, planten we een zaadje voor onze vrijheid om ons zelf te mogen zijn.


Sinds kort schrijf ik vanuit mijn gevoel over de Tzolkin, waarbij ik mijn tekeningen/schilderijen koppel aan een zegel van de mayakalender.


Carpe Diem23 - 09 - 2020

Vandaag is het Witte Spiegel, het achttiende zegel van de mayakalender, de Tzolkin.


Welke boodschap spiegelt de ander jou? Bekijk het even vanaf een afstand, laat het bezinken in jouw tempo en ervaar wat jij er eventueel mee wilt vanuit jouw hart.


Als de spiegel voor positieve stroming mag gaan zorgen, is er steeds meer ruimte voor onze passie van het leven i.p.v. allerlei 'geneuzel' waar ieder op zijn/haar tijd in zit of zat.


Zo houd ik van vrolijkheid in het leven en een vriendin uit Schoorl spiegelde mij op een Prinsjesdag met de deftige hoedjes van mijn oma en zo kwamen ze uit het stof.


Oma's defige hoeden uit 1800 werden opgezet op een Prinsjesdag en gearmd en statig liepen wij het tuinpad van vrienden op en neer af.


En zo kwamen de deftige hoeden toch uit het stof en onze passie was ook weer aangewakkerd 😀


Carpe Diem.


24 - 09 - 2020

Vandaag is het Blauwe Storm, het negentiende zegel van de mayakalender, de Tzolkin.


Blauwe storm gaat over transformatie en verandering is er in het leven altijd in meer of mindere mate. De coronaperiode geeft mij het gevoel, dat er een boodschap achter verborgen zit. In de zin van, wat is de aarde en ons mensen werkelijk nodig?


Het lijkt ons te vragen om bewust (nog) meer bij ons zelf te blijven, zodat er meer ruimte is om te beseffen, dat we zuinig op de aarde mogen zijn in al zijn facetten.


De vraag die bij mij naar boven komt is, wat gaan we als mens hier aan bijdragen? Wat gaan we werkelijk persoonlijk doen, zonder in het verweer te schieten van andermans ideeën, hoe goed bedoeld dan ook.


Carpe Diem25 - 09 - 2020

Vandaag is het Gele Zon, het twintigste zegel van de mayakalender, de Tzolkin.


Gele Zon gaat over zelfliefde voor iedereen, niemand uitgezonderd. Het klinkt eenvoudig, maar door alles wat we meemaken of hebben meegemaakt zit er nogal es wat dwars waardoor zelfliefde niet volledig stroomt.


Gele Zon herinnert ons, dat zelfliefde een basis is voor een fijn leven in de breedste zin van het woord. We mogen visualiseren, dat zelfliefde er altijd mag zijn, welke situatie er ook is.


Affirmatie: Ik ben een liefdevol mens.

Deze affirmatie geeft de beleving naar wat we nodig hebben.


Carpe Diem